dimanche 9 février 2014

Փաստեր դդումի մասին

Դումներն ինչքան մեծանում են, գույնը փոխում են:
Դդումը կարող է գունափոխվել սպիտակից դեղին և դեղինից նարնջագույն:
Տնկվելուց չորս ամիս անց, այն պատրաստ է բերքահավաքին:
Դդումները պարունակում են վիտամին Ա և կալիում:
Դդումները թխվածքների, հացերի, ապուրների և այլ մթերքների բաղադրամաս են:
Դդումի կորիզները կարող են բովվել ուտելու համար:
Դդմի սերմերն օգտագործվում են որպես կերակուր կենդանիների համար:
Դդումի 90% ջուր է:
Ամենամեծ դդումը , որը երբևէ աճել է, կշռել է 517կգ
Դդումը ծագել է Կենտրոնական Ամերիկայում:
Դդումի ծաղիկները կարելի է ուտել:
Կոնեկտիկուտ նահանգը ավանդաբար աճեցնում է ամերիկյան դդումներ:
Բնիկ ամերիկացիները օգտագործել են դդմի սերմերը ուտելիքի և բժշկության մեջ:
Ամերիկայում աճեցվող դդումների 90-95%-ը աճեցվում է Իլլինոիս նահանգում:

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire